Ondernemen: een huwelijk met jouw bedrijf

Ieder onderneming start vanuit een bepaalde verliefdheid: de ondernemer heeft een goed idee, ziet kansen en kan nergens anders meer aan denken.
Een onderneming runnen is vergelijkbaar met een huwelijk: je kiest er met hart en ziel voor en zult er aan moeten werken om het succesvol te houden.
Het is een mooie reis om een idee te zien groeien naar een bestaand bedrijf; de passie die de ondernemer vaak heeft, is aanstekelijk en inspirerend.
Ineens wordt er niet meer gedacht aan lange dagen, lage uurlonen of slapeloze nachten: het idee dient handen en voeten te krijgen en daar wijkt veel (soms alles…) voor.
De omgeving snapt misschien niet altijd precies waar de ondernemer nu precies mee bezig is; de Liefde is dan nog te pril om hem al uit te durven spreken.
Want ook ondernemers zijn onzeker; de twijfel slaat meestal toe als de slapeloze nachten toenemen.
In lastige periodes is het soms moeilijk te zien waar de liefde ook al weer ontstaan was; waarom was je verliefd geworden ?
In een huwelijk ga je dan even met elkaar, of met een derde, om de tafel: wat gaan we doen en hoe gaan we dat doen ?
Als kleine ondernemer is het verstandig dit ook regelmatig te doen; laat je adviseren of jouzelf een spiegel voorhouden. Je hoeft niet alle wijsheid in pacht te hebben.
De dagelijkse werkzaamheden zijn soms wel eens geheel anders als waar ‘het idee’ mee startte. Denk er over na welke plek in het bedrijf Jouw plek is. Waar hoort de ondernemer zich mee bezig te houden ?
Ondernemen is kansen zien en deze pakken. Dat hoeft niet altijd alleen maar goed te gaan.
Net als in een huwelijk; je kiest onvoorwaardelijk voor elkaar, maar dat wil niet zeggen dat er geen ‘hobbels’ in de weg zullen komen.
Wat van belang is: dat je jouw hart volgt. Jouw hart kan jou vertellen waarom je op jouw man of vrouw verliefd werd en of die liefde nog aanwezig is.
Jouw hart kan jou ook als geen ander vertellen waar jij met jouw bedrijf naartoe dient te gaan. Om de grootste successen te boeken, maar vooral om de Passie te bewaren.
De Passie van de ondernemer is het Hart van de onderneming. Laat die passie maximaal bloeien en laat het een Sprookjes Huwelijk worden.

Laat een Reactie achter