Als je gaat trouwen wil je er natuurlijk op je mooist uitzien.

Veel bruiden zijn op zoek naar een kapper en of visagist die hen de mooiste look kunnen geven. Maar waar moet je beginnen? Hoe weet je of ze wel bij je past, en jou goed begrijpt wat je wilt ?

Natuurlijk is het heel belangrijk dat je je op de grote dag je het allermooiste voelt, maar…. nóg belangrijker is  dat je je ook jezelf blijft voelen!!

Wat ik veel hoor is dat vrouwen zich wel eens hebben laten opmaken en later zeiden… “ Ja het was wel mooi, maar IK was het niet. Ik zag mezélf niet als ik in de spiegel keek.”

Hoe zonde zou het zijn als je later je trouwfoto’s terug kijkt en denkt..”Hmm dat ben ik helemaal niet.”  Je ziet er uiteraard  al heel anders uit in je fantastische jurk,. Zorg dus dat je met zowel haar en make-up je mooi voelt, maar wel dicht bij jezelf blijft, zodat iedereen je herkent als jezelf en je terug kan kijken op de foto’s en denkt…” Wow wat waren we mooi!”

Heb je bijvoorbeeld normaal gesproken nooit felle of donkere kleur lipstick op, bedenk je dan of je dat op een dag als deze wel zou willen. Draag je nooit heel veel mascara, ga dan niet eens voor kunstwimpers.  Ben je al wel gewend meer make-up te dragen, dan kan het juist wel dat extraatje zijn. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen… Blijf bij jezelf! Ook in een mooie natural look kun je een prachtige bruid zijn!

Houd rekening dat er op de foto’s altijd iets van de make-up weg valt op beeld. Bespreek daarom met de visagist dat de make-up in balans moet zijn. Dat het er op de foto mooi uit moet zien, maar ook in real life niet te heftig als je dat niet wilt.  

Ga daarom altijd voor een proef make-up. Zo kun je eerst kijken of het goed voelt en je daardoor geen stress hebt op de dag zelf of het wel goed komt. Dit geldt natuurlijk ook voor je bruidskapsel. Ik adviseer mijn bruiden altijd zo naar de proefmake-up afspraak te komen zoals ze zich in het dagelijks leven ook opmaken. Zo kan ik goed zien wat de dame in kwestie gewend is te dragen. Ook vraag ik of zij plaatjes wilt meenemen wat ze een mooie look vind en graag zou willen. Denk bijvoorbeeld aan trouwmagazines of Pinterest ter inspiratie. Samen kijken we dan wat het beste past bij haar als persoon en bouwen we de make up-look op totdat zij zich helemaal zichzelf voelt, maar wel nét dat beetje mooier! Want dat mag natuurlijk als je gaat trouwen!

Hoe vindt je de beste visagist? Kijk naar recensies! Voorgaande bruiden zijn je beste raadgevers. Kijk naar de website en Social Media pagina. Kijk of de uitstraling van het portfolio van de visagist jou aanspreekt en bij jou als persoon past. Bel hem/ haar gerust even op om alvast een eerste kennismaking te hebben en “sfeer” te proeven en te vragen naar zijn/haar werkwijze.  Doet hij/zij alleen make-up of ook haar? Wat vind je fijn, alles bij 1 persoon of werk je liever met een aparte visagist en kapper zodat je wellicht ook je moeder, zus en/of getuige mooi kan laten maken.  Komt hij/zij op locatie of moet je naar hem/ haar toe?

Voelt het goed? Maak dan een afspraak voor een proefmake-up en zo kun je weer iets afstrepen van je leuke to-do lijstje in alle voorbereidingen.  Succes!

Laat een Reactie achter